Meld deg på vårt nyhetsbrev

REEtec investerer 1,2 milliarder og bygger ny fabrikk på Herøya

Stor dag for REEtec på Herøya, som annonserer at de investerer i ny fabrikk og utlyser ledige nøkkelposisjoner.
Gode nyheter: – Teknologien vi har utviklet er miljøvennlig og kostnadseffektiv sammenlignet med andre aktører, og nå bygger vi fabrikk, sier fra venstre CEO Sigve Sporstøl, Toril Roberg, produksjonssjef, Jane Paju, R&D manager og Terje Arnesen, prosessoperatør

REEtec er en norsk teknologibedrift som har utviklet en ny, miljøvennlig og banebrytende teknologi for fremstilling av sjeldne jordartsmetaller. Dette er metaller som trengs i det grønne skiftet.

REEtec fokuserer på de såkalte magnetmetallene neodymium og praseodymium. Disse brukes til å lage sterke permanentmagneter, som igjen brukes i energieffektive elbilmotorer og andre fornybarteknologier.

Selskapet har driftet et demoanlegg og produksjon av sjeldne jordarter siden 2019 på Herøya, nå vil de bygge første fabrikk og har hentet inn kapital fra sterke aktører. 

– Teknologien vi har utviklet er miljøvennlig og kostnadseffektiv sammenlignet med andre aktører, derfor ligger alt til rette for at vi kan bygge "profitabel business", sa REEtec-teamet i 2019.

Årlig produksjon 720 tonn

REEtecs første anlegg for separering av sjeldne jordarter vil gi en årlig produksjon på 720 tonn NdPr-oksid fra andre halvdel av 2024, som representerer ca. 5 % av den estimerte etterspørselen i EU. REEtecs proprietære teknologi kan redusere CO2-utslippene med 90 % sammenlignet med andre ledende leverandører, ettersom praktisk talt alle forbruksvarer gjenvinnes og gjenbrukes i prosessen.

Tilgang på råstoff er strategisk og politisk viktig for Europa og Norge. Det er viktig at vi blir uavhengige av tredjeparter, og REEtec

Se pressemelding fra REETec her.

Ansetter nøkkelposisjoner

REEtec starter nå bygging av første fabrikk på Herøya, med produksjonsstart høsten 2024. Nå vil de utvide organisasjonen.

– Staben skal i første omgang styrkes med fem nøkkelposisjoner, og disse får være med og bygge opp et selskap med svært spennende vekstmuligheter, sier CEO Sigve Sporstøl i REEtec.

Bedriften søker assisterende produksjonssjef, HMS-leder, laboratorieleder, kvalitetsleder og vedlikeholdsleder. Klikk og se ledige stillinger og kontaktinfo her.

Herøya Industripark gratulerer

Ledelsen i Herøya Industripark AS gratulerer REEtec med investeringen. – Dette har vært en fantastisk reise å følge. Helt fra starten i 2008, fra lab til demoanlegg og nå realisering av storskala produksjon. Vi er imponert over jobben de har lagt ned. illustrasjon av fabrikkbygg med profilering

 

Les også