Yara fortsetter suksessen med sommerstudenter

Mandag 17. juni kommer 6 nye, dyktige studenter til Yara Porsgrunn, klare for å gå løs på årets sommerprosjekt.
portrett av kvinne, langt blondt hår, hvit hjelm, blå og gul jakke, vernebriller, hun står i en gate i en industripark, dekorert betongvegg i bakgrunnen. Fortsetter suksessen med sommerstudenter. - Vi gleder oss til at de kommer i juni, sier Merete Østby, Digital Manager i Yara. Foto: Siri Krohn-Fagervoll/Herøya Industripark AS.

Årets utfordring sommerstudentene skal bryne seg på er rettet mot bærekraft og miljø. Ved å lage en nåtidsoversikt skal de bidra til at Yara ytterligere reduserer sine utslipp knyttet til gjødselproduksjon.

– Yaras mål er å sørge for mat til verdens befolkning på en ansvarlig og bærekraftig måte, forteller Merete Østby, Digital Manager i Yara. – Ved fabrikken i Porsgrunn innebærer det blant annet at vi jobber for bærekraftig verdiskaping gjennom å kutte utslippene fra produksjonen.

Trenger gode digitale løsninger

For å sette ytterligere fokus på dette trenger Yara gode digitale løsninger som visualiserer nøkkeltall rettet mot utslipp og miljø for alle fabrikkene på Herøya. – Dette vil gi god beslutningsstøtte og mulighet til målrettede forbedringsaktiviteter.

Fortsetter suksessen

Suksessen med sommerstudenter fortsetter. Seks dyktige studenter fra forskjellige studieretninger og universiteter er valgt ut blant hele 92 søkere. På tvers av fagområder skal de jobbe sammen for å utvikle en digital løsning innen miljø og bærekraft.

 

seks portretter satt sammen i ett bilde, unge studenter, tre unge kvinner og tre unge menn.
Yaras sommerstudenter 2024. Foto: Yara.

Yaras presenterer sine sommerstudenter i bildet over. Øverst fra venstre: Tobias Bostrøm, studerer Industriell Økologi, NTNU. Ane-Kristine Kjølner, industriell kjemi og bioteknologi, NTNU. Julie Glomsås, industriell kjemi og bioteknologi med spesialisering i kjemisk prosessteknologi. Oline Jonstang, industriell kjemi og bioteknologi ved NTNU. Martin Hegnum Johannessen, dataingeniør ved NTNU.  Magnus Nordheim, industriell økonomi med spesialisering innen maskin- og produktutvikling ved NMBU. 

Unik mulighet for læring og innovasjon

Sommerprosjektet åpner opp for en unik mulighet til læring og innovasjon.

– Gjennom oppgaven får studentene mulighet til å bli kjent med alle våre fabrikkområder, forteller Østby. – De får sett helheten i gjødselproduksjon og de komplekse sammenhengene som eksisterer i en fabrikk. Samtidig oppnår de verdifull erfaring og læring fra samarbeid på tvers av ulike fagområder når de nå skal skape digital innovasjon.

Finne nye løsninger på viktige miljøutfordringer 

– Sommerprosjektet er en flott mulighet for Yara å tiltrekke oss talentfulle studenter, og ikke minst en god måte for å identifisere nye idéer og løsninger på viktige utfordringer og forbedringsmuligheter, understreker Østby. – Vi gleder oss veldig til å arbeide sammen med studentene i sommer!

Totalt tar Yara i Porsgrunn inn 13 sommerstudenter som fordeler seg ved Yaras fabrikkanlegg og i Forskningsparken.

 


Les også