Meld deg på vårt nyhetsbrev

Bygger framtidens gjenvinningsanlegg for metaller

Metallco, Norges ledende i gjenvinning av jern og metall, satser langsiktig på Herøya.
portrett, to menn, ler, hvite hjelmer, gule jakker, byggeanlegg - Dette gjenvinningsanlegget på Herøya blir unikt i Norge, sier Jo Erland Kjær, Metallcos daglige leder i Grenland. Her sammen med Øystein Østenå, Herøya Industripark AS, som tilrettelegger 7,5 mål tomt til nybygget som nå reiser seg i Herøyas nordre område, Roligheten.

Selskapet investerer 50 millioner kroner og bygger nytt gjenvinningsanlegg for jern og metaller på 7,5 mål tomt som de leier i nordre del av Herøya Industripark, de neste 60 år.

– Her bygger vi framtidens gjenvinningsanlegg for jern og metaller, sier Jo Erland Kjær, daglig leder i Metallco Grenland AS. Han er svært begeistret for nybygging og planlagt oppstart av anlegget i mars 2020.

Nyetablering

Kjær har et spesielt personlig engasjement for Metallcos nyetablering i Grenland. 

– Jeg har vært pådriver tett på hele veien, og lagt ned mye engasjement for å få dette til Grenland og Herøya. Jeg føler det er litt mitt, sier den blide lederen engasjert.

Metallco tar imot jern og metaller som bearbeides til råvarer industrien kan bruke igjen.

– Vi har stor tro på Grenland og industriklynge-miljøet her. Nå bygger vi nytt og inngår langtidsleie på tomt, i tider med lave priser på jern og metall. Vi tror på gode framtidsmuligheter her, sier Kjær med sterk overbevisning.

 

to menn snakker sammen, anleggsområde
Innflyttingsklart, mars 2020: Jo Erland Kjær (tv), daglig leder i Metallco Grenland AS og Øystein Østenå fra Herøya Industripark AS følger med på utbyggingen på Roligheten-tomta hvor Metallcos nye gjenvinningsanlegg nå reiser seg i hurtig tempo.

Unikt lukket anlegg

Anlegget på Herøya blir helt unikt i Norge, mener Kjær.

– Jeg kommer ikke på noe annet tilsvarende i Norge, unntatt Metallcos nybygg på Flesland i Bergen som nettopp åpnet, sier han stolt. – All produksjon foregår inne i bygget, i et lukket og isolert miljø. Det gir minimalt med støy og vil framstå veldig ryddig, lover han.

Anlegget blir ca. 4000 kvadratmeter stort og 15 meter høyt, og vil kunne gi arbeid til 10-15 personer på sikt.

Miljøbedrift åpen for alle

I anlegget blir produktene sortert og klippet opp og gjort mest mulig ensartede og kompakte.

– Vi er en miljøbedrift, og åpen for alle, både private og industri. Vi tar imot alt fra kasseroller til større jern- og metallkonstruksjoner. Og på fredager byr vi på varme pølser, inviterer den glade lederen i Metallco Grenland AS.

 

to menn poserer, stort anleggsområde i bakgrunnen
15 meter høye vegger reiser seg på Roligheten, Herøya Industripark.

Potensiale på Roligheten

- Vi merker interesse for området, og ruster opp for å ta imot enda flere virksomheter, sier Østenå. – Roligheten har store potensialer, ca 23 mål, som passer bra for denne type tjenesteleverandører til industri, sier han. – Metallco passer dessuten svært godt i en sirkulær tankegang som vi har i industriparken, avslutter han.

 

Les også