Meld deg på vårt nyhetsbrev

Yara Porsgrunn signerer leiekontrakt og flytter inn i Bygg 25

Et grundig forarbeid og en klar anbefaling fra Yaras egen prosjektgruppe: Yara Porsgrunn samlokaliserer og flytter til nyrenoverte arealer i Bygg 25.
to menn står ute i restauranthage og holder et A4-ark, avtale, sammen To fornøyde parter: fra venstre Sverre Gotaas, Heørya Industripark AS, og Jon Sletten, Yara Porsgrunn. Foto: Dag Jenssen

Yara etablerte en prosjektgruppe som har jobbet med arealdisponering i Bygg 25. Det er et omfattende arbeid som er lagt ned i prosjekteringsfasen. 

Deltakerne var samlet for å markere at prosjektfasen nå går over i en annen fase, realiseringsfasen. Prosjektet har vært ledet av Steinar Bjelland i Yara og Skjalg Aasland, Herøya Industripark AS. 

gruppebilde, restauranthage
Markering: Steinar Bjelland, Jan-Fredrik Arnulf, Merete Østby, Jon Sletten, Stig Myrland, Marianne Thingstad, Thor Oterholt, Dan Atle Solheim, Ingvild Næss og Per Kjetil Sørensen fra Yara, Skjalg Aasland, Sverre Gotaas, Andreas Sakshaug og Camilla Sigurdsen fra Herøya Industripark AS og Merethe Fallmyr fra AL Høyer. Foto: Dag Jenssen.

Yara fyller fire etasjer

– Det er en stor avtale som nå er signert. Kontrakten er på rundt 4.500 m2 og har en varighet på 20 år. Det er den største leieavtalen vi har signert på kontorarealer, sier Skjalg Aasland, leder for Utvikling og Byggforvaltning i Herøya Industripark AS.

–Vi er selvfølgelig veldig glad for at Yara flytter inn i bygget. Med hele organisasjonen på flyttelasset fyller de fire etasjer i bygget. Innflytting er estimert til tidlig 2023, sier han.

Prosjekt "Bedre sammen"

Yara samlokaliserer ansatte og innleide som har sittet spredt rundt i flere bygg. Prosjektet har arbeidstittel "Bedre sammen".

– Vi er godt fornøyd med å komme i mål med prosjekteringen, og fått landet denne avtalen, sier Steinar Bjelland. – Totalt er det planer for å flytte rundt 140-150 personer til Bygg 25. Den største gruppen flytter fra eldre, lite tidsriktig og vedlikeholdskrevende bygg, til moderne og mer egnede arealer for organisasjonen. Vi er absolutt bedre sammen. Med denne samlokaliseringen befester Yara sin posisjon for hele organisasjonen, sier han.

Rehabilitering med fokus på gjenbruk

Industrielle og solide kvaliteter skal gjenbrukes og forvandles til moderne kontorfasiliteter. 

– Gjenbruk og ombruk er viktig i totalrehabiliteringsprosjektet som nå gjennomføres i Bygg 25. Vi tar vare på solide betongkjerner, trappeløp og vegger i bygget som er verdt å gjenbruke. Vi viderefører dette, og stilen, i Yaras nye lokaler, sier Aasland. – Vi jobber også for å få en god BREEAM-sertifisering på prosjektet. 

illustrasjon, interiørarkitekt
Skisse fra interiørarkitektene IArk AS som viser hvordan de nye lokalen kan fremstå.

 

Les også