Meld deg på vårt nyhetsbrev

Varsler om ukentlige øvelser i april og mai

Fra torsdag 4. april og de neste fem ukene vil det bli kjørt industrivernøvelser i industriparken, med observasjon av utrykningskjøretøy med sirener og blålys.
mann og kvinne, poserer, portrett, verneutstyr, parkeringsplass i bakgrunnen. Fra venstre Christian Valand, leder Avarn Security Beredskap AS, og Marit Bredesen, HMSK-sjef i Herøya Industripark AS og koordinator for Industrivernet i industriparken.

Industrivernet ved industriparken øver kontinuerlig for å bli bedre på å begrense konsekvensene ved uønskede hendelser. Torsdag 4. april starter den første i en rekke på totalt seks større industrivernøvelser denne våren.

Øvelser med sirener og blålys

Industrivernet setter i gang en serie øvelser som innebærer full industrivernutrykning med blålys og sirener. Nødetatene vil også bli involvert.

Industrivernøvelsene skjer hver torsdag, første øvelse 4. april. Siste øvelse flyttes, etter planen, til onsdag 8. mai.

– Øvelsene vil skje i tidsrommet fra kl. 1200 til rundt kl. 1300. Omgivelsene vil kunne bli noe påvirket, i form av støy, sperrede områder og flere utrykningskjøretøy i aksjon, opplyser Christian Valand, leder i Avarn Security Beredskap AS og Marit Bredesen, HMSK-sjef i Herøya Industripark AS, og koordinator i Industrivernet.

– Området vil være sperret av og merket med "Øvelse pågår".

 

Les også