Meld deg på vårt nyhetsbrev

Strukturas vokser kraftig og ansetter flere

Ingeniørfirmaet Strukturas på Herøya har doblet omsetning på industrisatsingen. Nå rekrutterer de flere.
fire personer lener seg inn over en disk, poserer, kontorlandskap, vindu som slipper inn sterkt lys i bakgrunnen. Bli med oss å utvikle Strukturas, oppfordrer Herøya-teamet som teller 12 kollegaer. Her fra venstre Frantisek Kurcik, Tone Scheie Vrålstad, Terje Johannesen, leder industri og offshore, og Øyvind Karlsen, daglig leder, eier og leder av brobygging.

Strukturas, som ble verdensledende på å bygge stålbroer fra lille Langesund, flyttet inn i industrimiljøet på Herøya, fordi de også ville være med å bygge fabrikker.

Oppdragene fra industrien har siden da hatt en kraftig vekst, og gruppa på Herøya har økt fra 10 til 12 ansatte.

– Nå håper vi å finne enda to nye kollegaer, en erfaren prosjektleder og en piping designer/tegner som vil være med å videreutvikle selskapet, sier Strukturas-ledelsen.

Dobling i industri

Terje Johannesen, leder for industrisatsingen, forteller om en dobling av antall timer og omsetning på industri- og offshore tjenester i løpet av det siste halvannet året.

 

portrett, mann i blå skjorte, betongvegger og kantinemøbler i bakgrunnen
Terje Johannesen, leder for industrisatsing hos Strukturas.

- Nå er det innspurt på å gjøre klar NEL Hydrogens produksjonslinje 2 på Herøya, der vår egen Kjersti Kverndal Bekkvik er anleggsleder. Vi har hatt oppdrag for Bilfinger hos REETec, nytt anlegg som bygges på Herøya. Vi har også hatt oppdrag for Tratec hos Yara, og oppdrag hos Eramet. I tillegg har vi hatt flere oppdrag for FMC Technip i offshorebransjen, sier Johannesen.

Stor fart i brobygging

Det er også stor fart i brobygging, forteller Øyvind Karlsen, daglig leder og eier i Strukturas. 

– Vi girer kraftig opp aktiviteten sammen med investorene våre som har muliggjort at vi kan investere i maskiner og leie ut. Det blir en helt annen omsetning nå, enn tidligere da vi solgte brobyggermaskiner.

Brobyggesystemer er Strukturas hovedaktivitet. Selskapet har investert tungt i nytt utstyr, og har nå 15 ansatte som jobber med brobygging. Strukturas leier ut maskiner med all teknisk kunnskap, tjenester og folk som bruker maskinene.

 

portrett av mann, lys blå skjorte, blå jakke med glidelås, kantinemøbler i bakgrunnen
Øyvind Karlsen, eier og daglig leder i Strukturas og leder for brobygging.

Positivt å være på Herøya

– For firma og for oss personlig er det ingen tvil om at det har vært positivt å flytte til Herøya Industripark, skryter Strukturas lederne. – Og nå har jo også Yara flyttet inn i bygget her. Vi merker mer trafikk i gangene og kantina. Det er bra! Tanken var jo at vi ville være i et stort miljø da vi flyttet fra Langesund. Nå er vi akkurat der det skjer hele tiden.

Johannesen og Karlsen har stor tro på at bygging av industri og broer vil fortsette å vokse i årene som kommer.

 

Se ledige stillinger

 

Les også