Meld deg på vårt nyhetsbrev

Sommervikarer gjør seg klare med HMS-opplæring og sertifikater for jobb hos Eramet

Sommervikarer er klare for jobb hos Eramet på Herøya i Porsgrunn. Men først får de HMS-opplæring og sertifikater som trengs for å gjøre en god og sikker jobb.
klassebilde. Stor gruppe med sommervikarer organisert som klassebilde, alle kledd i gule og blå arbeidsklær og hvite hjelmer. Utenfor inngangsport til fabrikkanlegg. Sommervikarer klare for oppdrag hos Eramet. Her på første HMS-samling med ansatte fra Eramet og Bilfinger. Bak fra venstre: Lene Tofsland, Audun Steen, Jørgen Skifjeld Jensen, Mathias Daapan, Jarle Pedersen, Espen Rasmussen, Frank Sandelin, Sindre Freng og Ole Ingebretsen. Foran fra venstre: Jeanine Winther Christensen, Joachim Rugstad, Leoni Westgård, Nicholas Westgård, Martine Evensen, Ada Caroline Solvi og Bodil Eik-Nes. Foto Ole Bjørn Ulsnæs

Sommer er høysesong for Bilfinger som hjelper industribedrifter på Herøya med å finne sommervikarer hvert år. En femtitalls unge sommervikarer er på vei inn i bedriftene Yara, Ineos, Eramet og flere.

Starter med opplæring

Tretten sommervikarer møttes nylig til første samling hos Eramet.

– Vi starter med å gi opplæring, sier produksjonssjef Jarle Pedersen i Eramet.

portrett av mann med grått kort skjegg, vernebriller og hvit hjelm, gul arbeidsjakke kneppet helt opp i halsen.
Eramets produksjonssjef Jarle Pedersen. Foto: Ole Bjørn Ulsnæs.

– Vi er opptatt av at sommervikarene settes i stand til å gjøre den jobben de skal, på en god og sikker måte. Vi har spesielt fokus på HMS (Helse, miljø og sikkerhet). I tillegg lærer vi opp og bistår med at sommervikarene får de sertifikater de trenger, blant annet traverskran som vi har behov for her.

Stort fokus på HMS er bra

Hos Eramet er det tretten sommervikarer, og fire av dem er helt nye.

portrett av kvinne med vernebriller og hvit hjelm, gul arbeidsjakke.
Kvalitetssikre: Jeanine Winther i Bilfinger er stolt av den jobben hennes kollegaer Sindre Freng og Lene Tofsland gjør med finne og kvalitetssikre de som er egnet til jobbene. Foto: Ole Bjørn Ulsnæs.

– Det Eramet er veldig bra på er selvfølgelig å ha stort fokus på HMS-opplæring, men de gir også sommervikarer rundt 10 opplæringsskift før vikaren går ut og er selvstendige på et skift, sier Jeanine Winther, Bilfinger. Hun  roser flere andre industribedrifter som også er gode på opplæring av sommervikarer.

Flere kommer igjen

Mange sommervikarer kommer igjen, pluss at vi får inn noen nye hvert år, sier Lene Tofsland, Bilfinger.

portrett av kvinne, blondt hår, hvit hjelm, gul arbeidsjakke. Industriport i bakgrunnen. Foto: Ole Bjørn Ulsnæs.
Lene Tofsland, Bilfinger. Foto: Ole Bjørn Ulsnæs.

– På grunn av utfordringer med å skaffe nok sommervikarer med traverskransertifikat i år, så har Eramet valgt å sikre at de får denne kompetansen. Vi har hatt to nå som har tatt teorien, de får opplæring på å kjøre krana hos Eramet, og tar sertifikatet i forkant, sier Lene Tofsland.

 

sommervikarer sitter i møterom i hesteskoform og før undervisning i HMS
Første HMS-dag: Årets 13 sommervikarer, deriblant fire nye, samlet til første felles HMS-dag hos Eramet. Foto: Ole Bjørn Ulsnæs.

 

Les også