Meld deg på vårt nyhetsbrev

Sommerstudentene kommer - skal bryne seg på en svært dagsaktuell utfordring

Seks masterstudenter fra ulike fagretninger og universiteter i Norge, kommer til Yara Porsgrunn i sommer.
to kvinner, portrett, poserer, hvite hjelmer, industri Kjempespennende, følg med! Fra venstre Merete Steinvåg Østby, Digital Manager og Lene Grønlid Knutsen, HR Business Partner hos Yara Porsgrunn på Herøya gleder seg til å ta imot sommerstudentene i juni.

Studentgruppa skal bryne seg på en svært dagsaktuell utfordring som må løses tverrfaglig.

 

– Studentgruppa er på plass. De skal lage en framtidsrettet digital løsning som visualiserer strømforbruket ved fabrikkene i Yara Porsgrunn, forteller Lene Grønlid Knutsen, HR Business Partner og Merete Steinvåg Østby, Digital Manager begeistret.

Tverrfaglig Sommerprosjekt

Studentene kommer fra ulike fagretninger og universitet. De utdanner seg innen programmering, prosess kjemi og automasjon. Tre av studentene er fra NTNU, to kommer fra USN og en er fra Universitetet i Bergen.

sammensatt bilde, seks profilbilder, unge studenter
Yara Porsgrunns sommerstudenter: Martin Færøvik Hamre, Prosess, Process Technology. Shania Muganga, Programmering, Informatikk datasikkerhet. Anders Rudolfsen, Automasjon, Industriell IT og automasjon. Nora Aasland, Prosess, Industriell kjemi og bioteknologi. Bendik A. Dale, Maskin, Produktutvikling og Produksjon. Runhild Aakre, Prosess, Industriell kjemi og bioteknologi.

– Innspill fra fjorårets sommerstudenter gjorde, blant annet, at vi i år inviterte studenter til et tverrfaglig «Sommerprosjekt 2023», forteller Lene Grønlid Knutsen, HR Business Partner i Yara.

Læring og nytte

– Vi ønsker å legge til rette for at studentene får god læring, og at vi også får nytte tilbake. Sommerstudenter som i fjor var fordelt rundt på ulike områder, spilte inn at de trivdes veldig godt de gangene de kunne jobbe sammen, løse oppgaver på tvers og bruke hverandre. Så i år gjør vi det annerledes, forklarer Lene. – Nå samarbeider flere områder om en felles utfordring, som studentene skal løse tverrfaglig. 

portrett av ung kvinne, hvit hjelm, ute, fabrikkområde
Lene Grønlid Knutsen, HR Business Partner i Yara. 

Fin mulighet til å bli kjent med oss

– Studentene får da mulighet til å bli kjent med flere områder. De får sett helheten, bredden og kompleksiteten i gjødselproduksjon som henger sammen i mange anlegg og systemer. Det er en fin måte å få vist fram de komplekse sammenhengene i en fabrikk.

God «case» vi har behov for

Gjødselproduksjon i Porsgrunn er en integrert og kompleks prosess, så en felles problemstilling var ikke så vanskelig å finne, sier Merete Steinvåg Østby, Digital Manager, Yara.

portrett av kvinne, langt lyst hår, hvit hjelm, utendørs industrianlegg
Merete Steinvåg Østby, Digital Manager, Yara.

– Tverrfaglig oppgave passer oss godt, fordi vi har mange problemstillinger som går på tvers. Å lage et skjermbilde som gir oss en enkel visuell oversikt på strømforbruk, som lar oss optimalisere, og på sikt se hvordan vi kan jobbe med målrettede forbedringer basert på data, det er god case, og en løsning vi har behov for. Oppgaven er jo veldig dagsaktuell, og jeg tenker at også mange i drift ser fram til at sommerstudentene kommer, sier Merete.

"Collaboration"

– Det blir en veldig morsom måte å jobbe på. Vi har jo en verdi som heter Collaboration i Yara. Vi ønsker å jobbe tverrfaglig, og studentene er jo vant med å ha oppgaver og jobbe i team. Dette er en god match. Vi gleder oss, sier Yara-duoen fra HR og Digital.

To unge kvinner poserer,  i arbeidsantrekk og hvite hjelmer, utstrakte armer, industrimiljø

 

Les også