Meld deg på vårt nyhetsbrev

Skaffer ferievikarer til industrikunder på Herøya

Et femtitalls sommervikarer skal i sommer bidra hos bedrifter på Herøya. Bilfinger IM sørger for at alle gjennomgår nødvendig opplæring før oppstart.
tre personer, poserer, grønt miljø, gule arbeidsjakker og hjelm, en person sitter på gressklipper. Lene Tofsland og Sindre Freng fra Bilfinger IM, rekrutterer ferievikarer til industrikundene på Herøya. Her med Ailin Langerød Dale som klipper plenene inne på industriområdet i sommer, før hun starter studier på USN til høsten.

Bilfinger IM sørger for at industrikundene på Herøya får det antall sommervikarer de trenger og sørger også for at de har riktig opplæring før oppstart.

– Prosessen med å rekruttere ferievikarer starter allerede i januar med annonsering, og søknadsfrist i mars, forklarer Sindre Freng, som sammen med Lene Tofsland har ansvar for rekruttering og opplæring av sommervikarene.

Sommervikarer klare

– I år har vi avtale om å rekruttere rundt 50 ferievikarer som skal jobbe for Inovyn, Yara, Eramet og flere. Nå gjennomfører de den opplæringen de trenger for å kunne utføre en god og sikker jobb. Industribedriftene er også gode på å gi opplæring til vikarene, berømmer Freng og Tofsland.

– Noen ferievikarer var tidlig i gang, men de fleste vikarene hadde oppstart i løpet av forrige uke.

 

mann og kvinne sitter på første rad i et auditorium, bak sikker ca 20 personer i gule jakker, sommervikarer på opplæring
Ferievikarer til Yara: Sindre Freng og Lene Tofsland fra Bilfinger IM, sørger for at ferievikarene som skal jobbe hos Yara i sommer får nødvendig opplæring og kursing før oppstart.

Ettertraktet kompetanse

– Det er noen utfordringer med å finne kvalifiserte vikarer, spesielt til de oppdragene med krav om  traverskransertifikater og kompetanse til å kjøre hjullaster, sier Freng.

– Noen av våre sommervikarer har vært hos oss i flere år, og det er vi veldig glade for. I tillegg rekrutterer vi nye hvert år som da vil få en ettertraktet kompetanse for industribedriftene.

 

Les også