Meld deg på vårt nyhetsbrev

Nordengen fornyer kontrakt i industriparken med utvidet oppdrag

Anleggsgartner Nordengen AS har signert ny avtale med Herøya Industripark AS, og fortsetter sitt lange engasjement i industriparken. Nå har de også fått utvidet oppdrag.
tre menn i gule jakker og hjelm på hode står ute i snø med bronsefigurer og parkanlegg i bakgrunnen Begge parter fornøyd med inngått avtale i industriparken: fra venstre Knut Magnus Stokke, Anleggsgartner Nordengen AS, Audun Elvik Thorsen, ny leder for Infrastruktur og prosess-systemer, og Kristian Solberg, begge Herøya Industripark AS.

Anleggsgartner Nordengen AS, med Birgitte Kidholm og teamet hennes, har forlenget avtale for  gartnertjenester i industriparken. 

– For oss er dette en viktig og stor avtale som sikrer helårsarbeid for flere av våre ansatte. Vi er stolt over å ha fått avtalen, sier Knut Magnus Stokke, anleggsleder hos Anleggsgartner Nordengen AS.

 

stort blomsterbed foran resepsjon, rosa og dyprøde blomster og grønt gress.
Beplanting foran resepsjon ved Bygg 25 om sommeren.

Sikre biologisk mangfold

I den nye avtalen med Nordengen ligger også et oppdrag i å sikre biologisk mangfold.

– I 2023 startet vi et arbeid med å sikre biologisk mangfold. Vi har flere blomsterkasser rundt om på området, sammensatt av spesielt utvalgte planter, der vi ser at biene trives. Og så skal vi teste ut egnede steder for blomsterenger, i stedet for å slå alt gress helt ned. Vi har en del å lære om dette, sier Stokke.

– Vi pleier løvtrær relatert til estetiske, biologiske og klimamessige grunner. Trærne er, i tillegg til å fungere som luftfilter, en viktig biotop for dyr og planter. I tillegg kan nevnes at trærne i industriparken ofte står på skrinn jord og gammel fylling, og derfor krever litt ekstra pleie. Trærne må vannes og etterses i den varme sommersesongen.

 

ampell med rosa blomster ved inngangen til industriparken, flaggborg i bakgrunnen.

Får mye skryt

Både industriparkselskapet og anleggsgartnerne får mye skryt for jobben som gjøres på grøntarealene. Blomsterprakten kommer ikke av seg selv. Det er mye dedikert arbeid som ligger bak.

Les om Anleggsgartner Birgitte Kidholm, i Anleggsgartner Nordengen AS, som jobber året gjennom for at industriparken i Porsgrunn skal være fylt med blomster i alle farger.

Viktig med kontinuitet

Anleggsgartner Nordengen har levert tjenester i industriparken i mer enn 20 år. – Det er nødvendig for oss med kontinuitet på denne type leveranser. Nordengen leverer på kvalitet og har gode fagfolk, og vi har et godt samarbeid med dem, sier Audun Elvik Thorsen og Kristian Solberg i Herøya Industripark AS.

– Vi er veldig fornøyd med jobben de gjør, og spesielt Birgitte Kidholm og teamet hennes gjør en fantastisk jobb her hos oss. Vi er glad for fornyet avtale og ser fram til videre samarbeid.

 

kvinne sitteri blomsterbed med gule blomster og luker, stor grå murbygning i bakgrunnen
Birgitte Kidholm, anleggsgartner hos Anleggsgartner Nordengen AS.

 

Les også