Meld deg på vårt nyhetsbrev

Matproduksjon styres fra Herøya

Orkla Foods Norge har fabrikker flere steder i landet, og de fire minste fabrikkene styres fra kontoret i Bygg 25 i Herøya Industripark.
tre personer sitter ved bord, stor logo bak Orkla på Herøya: fra venste Beate Helgesen, Anniken Myrland og Ole Rolf Tufte.

Alle fabrikkene har lokal ledelse, men det overordnede ansvaret ligger hos staben i Porsgrunn som har holdt til på Herøya i flere år.

– Vi er ledelsen for fabrikkene og har månedlige ledergruppemøter og oppfølging av kvalitet, HMS og økonomi, forteller områdeansvarlig Ole Rolf Tufte.

Det er fabrikkene som produserer Vossafår, Mors Hjemmebakte Flatbrød, Stabburet Pizza til storhusholdningsmarkedet og søtpåleggene Nugatti, Banos og Sunda, som ledes fra kontoret i Bygg 25.

 

Matvaregigant

Orkla leverer en rekke produkter til forbruker-, storhusholdnings- og bakerimarkedet i Norden, Baltikum og noen land i Sentral-Europa og India. Totalt har selskapet 21 400 ansatte – tre av dem har kontorplass på Herøya.

– Vi har lang erfaring med fabrikker, og vi har kompetanse på matsikkerhet og HMS. I stedet for å ha ansvar for oppfølging av de områdene ute på hver fabrikk, er tjenestene samlet på kontoret vårt, forklarer Tufte.

At Orkla-kontoret ligger der det ligger, er litt tilfeldig. Tufte satt som fabrikksjef da saftfabrikken Gimsøy Kloster AS ble nedlagt. – Da fikk jeg spørsmål om jeg kunne ta ansvaret for de små fabrikkene i Orkla Foods Norge, og det sa jeg ja til. Jeg fikk med meg kvalitetssjef Beate Helgesen, og så har vi ansatt HMS-koordinator Anniken Myrland, som følger opp HMS-arbeidet i fabrikkene vi har ansvar for.

Sentral plassering

Påleggsfabrikken ligger i Oslo, pizza-fabrikken ligger på Sem utenfor Tønsberg, flatbrødet kommer fra Vigrestad på Jæren, og Vossafår produseres – ikke overraskende - på Voss.

– Det betyr at kontoret på Herøya ligger ganske sentralt. Vi besøker fabrikkene minst en gang i måneden.  Det er kort vei til flyplassen på Torp med ruter til Stavanger og Bergen. Fabrikkene på Sem og i Oslo når vi med bil, så Herøya Industripark er en praktisk kontorplass for oss, forklarer Tufte.

Kontakt:

Ole Rolf Tufte
Telf: +47 971 32 644
E-post: ole.rolf.tufte@orkla.no 

Les mer: orkla.no

Les også