Meld deg på vårt nyhetsbrev

Inviterer gründere til kapitalsterk investor

CoFounder går sammen med innovasjonshuset Proventia, Equinor, Yara og flere, for å øke trykket og sette fart på lovende tidligfase forretningsidéer innenfor grønne løsninger.
to menn og en kvinne, poserer, skjenker kaffe i kaffekopper på et brett, roll-up med tekst bak der det står Proventia hjelper. Fyll opp kaffekoppen til investormøte på tirsdag 12. september! Petter Skaraas, til venstre, og Jørn Roar Bamle i innovasjonshuset Proventia oppfordrer gründere til å fylle opp kaffekoppen når de møter Tuva Okkenhaug fra investormiljøet CoFounder i webmøte, førstkommende tirsdag.

Partene inviterer gründere til digitalt informasjonsmøte om KLP Trykktank tirsdag 12. september.

Bli kjent med KLP Trykktanken, og CoFounders uttalte satsing på å finne tidligfase gründere innenfor grønn energi og teknologi.

Påmelding til informasjonsmøte tirsdag 12. september her.

Ny satsing – få opp 4 bedrifter

CoFounder med utspring fra Trondheim, forvalter 170 millioner kroner på vegne av KLP og investerer og bygger selskaper i Norge.

- Vi driver Trykktanker i hele Norge. Dette er første gang vi satser så langt sør på Trykktanken som vi nå arrangerer her, forteller Tuva Okkenhaug i CoFounder. Målet er å få opp 4 bedrifter.

 

portrett av ung dame, mørk halvlangt hår, kontorfellesskap
Tuva Okkenhaug i CoFounder

Samarbeid med flere på Herøya

På Herøya samarbeider CoFounder tett med Proventia, Equinor, Yara og flere industriaktører.

- Vi ønsker, og er avhengig av, å jobbe med en lokal partner som har kompetansen og nettverk til spennende selskap og caser i området.

Unikt

Okkenhaug mener tilgangen til industrikompetanse her på Herøya er unikt. Det gjør at teknologier kan testes og avklares raskt.

– Samarbeidet vil være forsterkende for både oss og Proventia. I tillegg er Equinor og Yara og NTE (Nord Trøndelag Elektrisitetsverk) bidragsytere. De spiller inn caser og er med i panelet som vurderer forretningsplaner på den avsluttende samlingsdagen.  

Bli kjent med ulike miljøer

– Nå ønsker vi å bli kjent med ulike miljøer. Vi har stor interesse for industriutvikling, og spesielt grønn energi og teknologi som vi ønsker å utforske mer. Og det passer jo godt til alt det som skjer her på Herøya.  

– Vi leter etter både etablerte gründere som utvikler teknologibaserte ideer, men og bedrifter som har pågående prosjekter eller uavklarte behov som de ønsker å utforske videre og vurdere muligheten for å kommersialisere.

 

tre personer står og snakker sammen i kontorfellesskap.
Samarbeid med CoFounder er et stort viktig steg for Proventia: Fra venstre Petter Skaraas, Proventia, Tuva Okkenhaug i CoFounder, og Jørn Roar Bamle, daglig leder Proventia.

Veldig interessant

Skaraas og Bamle i Proventia mener samarbeidet med CoFounders Trykktank er veldig interessant.

– CoFounder har ressurser til å gjøre gründerselskaper investeringsklare. Vi er veldig fornøyde med at de kommer til oss i Proventia og industrimiljøet her på Herøya.

– Aktører med kapitalkrefter jakter vi på hele tiden, så dette er stort viktig steg for oss. Dette betyr at vi nå styrker mulighetene for gründere til å hente kapital. Og så deltar vi jo aktivt, og lærer av de beste.

 

Les også