Meld deg på vårt nyhetsbrev

God sommer fra oss som bygger ny fabrikk på Herøya!

Vianodes team er i full gang med å bygge ny fabrikk for å produsere bærekraftige batterimaterialer på Herøya.
gruppe nyansatte, ca 30 personer, står tett sammen og ser mot fotografen som er i høyden, de strekker armene i været. Alle kledd i gult og blått arbeidsantrekk og hjelmer med hakestropp. Vianodes team på Herøya ønsker god sommer. Foto: Siri Krohn-Fagervoll/Herøya Industripark AS.

Nå er Vianode i full gang med å reise den nye fabrikken for batterimaterialer på Herøya.

– Det er gøy å være i gang med å bygge ny fabrikk, sier Vianodes superblide Øyvind Haugerøy. Han blir vedlikeholdssjef når fabrikken starter opp neste år.

portrett av mann uten hår, gul genser med blå skuldre.
Øyvind Haugerøy, fabrikkens vedlikeholdssjef når den starter opp neste år. Foto: Siri Krohn-Fagervoll/Herøya Industripark AS.

Nyansatte er med å bygge

En 30-talls nyansatte fordelt på driftspersonell, operatører, vedlikehold og i administrasjonen er allerede inne. 

– Det er stor fordel at flere av de som skal jobbe i vedlikeholdsavdelingen, og også operatører, er med og bygger fabrikken sammen med prosjektorganisasjonen, forteller Haugerøy.

lagbilde, alle nyansatte samlet på gressplen, bakerste rad står, forreste rad sitter på kne, rundt 30 personer kledd i gult og blått, arbeidsklær og hjelm.
Unik mulighet: Vianodes gjeng, en miks med mange unge og av folk som har lang erfaring, deltar i en unik mulighet med å bygge fabrikk fra start. De kommer fra forskjellige steder, mange fra Porsgrunnsområdet, men også folk som har flyttet til Grenland. Foto: Siri Krohn-Fagervoll/Herøya Industripark AS.

100 når de er i drift

Vianodes team på Herøya teller en 40-talls personer nå.

– Når vi kommer i drift blir vi nok rundt 100 her, sier Haugerøy. – Vi har mekanikere, elektrikere og automatikere straks på plass, hele gjengen, og så skal vi ansatte flere operatører over nyåret.

Ansatte står ute på plenen i parkområdet utenfor industriparken og samtaler med hverandre.
Haugerøy, i midten, bruker hvert minutt til samtale med teamet, klare for en intensiv byggeperiode framover. Foto: Siri Krohn-Fagervoll/Herøya Industripark AS.

Installerer prosessutstyr

De er i gang med en intensiv byggeperiode.

– Vi har begynt å installere prosessutstyret som skal inn i fabrikken i bygget vi leier av Herøya Industripark.  Det blir en intensiv byggeperiode framover, men vi er i hvert fall veldig glade for at vi er i gang, sier en smørblid vedlikeholdssjef.   

Les Vianode flytter inn i Bygg 132 og starter forberedelser for produksjon.

Blir det sommerferie på dere?

-  Ja, men det kommer til å være pågående aktiviteter gjennom hele sommeren.

 

 

 

Les også