Meld deg på vårt nyhetsbrev

Forsvaret øver på Herøya

Denne uken skal forsvaret ved innsatsstyrke Gunnerside, HV-03, trene i vårt nærområde. Hovedsakelig i Skien, men også ved REC-byggene og Admini på Herøya.
mann kledd i militær uniform lener seg mot et militært kjøretøy, poserer, bymiljø i bakgrunnen Klar for øvelse i Grenland: Liaisonoffiser i innsatsstyrke Gunnerside, kapt Sjak R. Haaheim.

I perioden 11. - 15. juni vil Innsatsstyrke Gunnerside trene i Grenland. De skal trene med sivile aktører, blant annet sammen med nødetater og Skien kommunes ledelse. I tillegg skal de ha et treningsfelt på østre del av industripark-området. 

Øver på krise/konflikt

Øvelsescenariet er lagt til krise/konflikt, der Norge er i en konflikt med et annet land.

– Statsforvalteren har bedt Forsvaret om bistand for å løse sikringsoppdrag og det vi kaller bevokt-oppdrag. Det vil derfor i perioden bli en del militær aktivitet i Grenland med spesielt fokus på områder i Skien og østre del av industriparken på Herøya, i nærheten av REC-byggene og Adminiet, forklarer Liaisonoffiser i innsatsstyrke Gunnerside, kapt Sjak R. Haaheim.

 

militær person, med beret på hode og kamuflasje uniform, ved siden av grønt militært kjøretøy.
Liaisonoffiser i innsatsstyrke Gunnerside, kapt Sjak R. Haaheim, deler informasjon om øvelsen på en pressekonferanse fredag 7. juni.

Militær trafikk og soldater

Treningen vil innebære militær biltrafikk og soldater til fots i området. – Avhengig av scenariet vi trener på, vil det bli brukt løsammunisjon som kan forårsake smell, sier Haaheim.

Hvem er Gunnerside?

Innsatsstyrke Gunnerside er del av Heimevernets hurtige reaksjonsstyrker, trent for rask og resolutt respons ved sikkerhetspolitiske kriser eller krig. Avdelingen består av lokalkjente kvinner og menn med sivile nettverk i tillegg til militære ferdigheter.

Sivilforsvaret tester tyfonanlegg

Andre onsdag i januar og juni tester Sivilforsvaret tyfonlanlegg og varsling av innbyggere. Onsdag 12. juni vil det bi kjørt en slik test, uavhengig av øvelsen til Forsvaret.

 

Les også