Meld deg på vårt nyhetsbrev

Forskningsgruppe på Herøya bytter navn

Forskningsgruppen SINTEF Tel-Tek i Herøya Forskningspark bytter navn til Industriell Prosessdesign.
tre personer går mot kamera, poserer, innendørs, gangbro med glassvegger Forskningsgruppa bytter navn til Industriell Prosessdesign. Fra venstre seniorforsker Ragnhild Skagestad, forskningsleder Karsten Rabe og avdelingskoordinator Haldis Watson i Herøya Forskningspark.

SINTEF Tel-Tek, forskningsgruppen på Herøya i Porsgrunn, bytter navn til Industriell Prosessdesign.

– Vi har ønsket et mer faglig orientert navn som gjenspeiler vår virksomhet, sier Karsten Rabe, leder for gruppen i SINTEF Industri i Herøya Forskningspark.

Tre faggrupper

Forskningsgruppen har tre faggrupper

  • Prosessdesign og tekno-økonomiske analyser, herunder blant annet CCUS-verdikjeder
  • Industriell digitalisering, data-analyse, programmering og optimering
  • Industriell sirkulærøkonomi innenfor fagområdet pulver- og partikkelteknologi.

De etablerte og leder DigiPro Centre, et nasjonalt nettverk for digitalisering av prosessindustri. Ny leder André Larsen, startet 1. august i år.

faggruppebilde som viser en forskningsgruppes satsingsområder
SINTEF i Herøya Forskningspark med nytt navn.

Faglig orientert navn

Nytt navn favner om alle faggruppene.

– Det nye navnet, Industriell prosessdesign, er mer beskrivende og gir et bedre inntrykk av hva vi driver med. Det kan også bidra til å øke synligheten for forskningsgruppens arbeid, sier han og legger til at navneendringen vil ikke ha noen direkte innvirkning på forskningsgruppens arbeid.

– Vi fortsetter å drive utvikling og forskning innenfor våre faggrupper, sier Rabe, som ønsker å være en "go to" for industri som vil lykkes i det grønne skiftet.

Industriell Prosessdesign teller rundt 20 ansatte på Herøya. – Og i SINTEF totalt har vi 2000 gode kollegaer som vi også kan spille på, sier han.

 

 

Les også