Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flytter du til Herøya må du utvide etter kort tid

Caverion på Herøya har erfart å måtte finne større lokaler eller utvide flere ganger etter at de flyttet til industriparken.
to menn utenfor et bygg med stor logo på veggen. Begge i gule jakker, en med blå hjelm og en med hvit hjelm. Moro med leietakere som vokser: fra venstre Kristian Solberg, Herøya Industripark AS, og Stian Svendby, Caverion Herøya.

Caverion flyttet inn i nytt bygg for 5 år siden. Rett før byggestart innså de at bygget ville bli for lite og la til en ekstra modul i siste liten på Bygg 256. Nå har de igjen behov for mer plass.

– Grunnen er satsing på engineering og systemtjenester. Vi har behov for mer kontorplass, da vi har en økende oppdragsmengde innenfor disse tjenestene, sier Stian Svendby, leder for Caverion på Herøya.

– Vi har en automasjonsavdeling som er midlertidig plassert i brakker ved siden av. Ikke en ideell løsning for oss. Nå håper han byggeier kan finne en snarlig løsning på utvidelsesbehovet.

– Flytter du til Herøya må du utvide etter kort tid, ler han.

 

portrett av mann i gul og blå jakke, blå hjelm, står utenfor et industribygg med stor logo
Stian Svendby, Caverion på Herøya.

Startet i det små

Svendby mimrer og forteller at de startet på Herøya med lokaler i brakke med garderobe. Først som ABB, senere ble de solgt til YIT.

– Så flyttet vi videre til Bygg 45, som nå er revet. Deretter videre til Bygg 145, før vi kom hit vi er i dag. Grunnleveransen var elektro, men snart ble også automasjon en av grunnpilarene våre.

Stor oppdragsmengde

Caverion på Herøya er en teknisk entreprenør som utfører rådgivende tjenester, engineering, system, elektro, høyspent, automasjon, instrumentering, tubing, tekniske gassinstallasjoner, tavlebygging og diverse mekaniske tjenester.

– Vi opplever stor optimisme i industriparken, vi har masse oppdrag, sier Svendby. Han mener det er en stor fordel å være etablert i industriparken. – Det at vi er lett tilgjengelig å kan stille på kort varsel, tror jeg prosessindustrien setter pris på.

Rekrutterer i stramt marked

Bedriften har utvidet arbeidsstokken jevnt og trutt alle årene de har vært på Herøya. Caverion lokalt har ca 60 ansatte, mens rundt halvparten har arbeidssted på Herøya.

Kampen om fagfolk og ingeniører strammer seg til. – Vi merker det nå at det er vanskelig å finne elektrikere, automatikere og ingeniører. Det er kamp om lærlingene også, og vi er veldig glad for lærlingene vi har her. Det er en viktig rekruttering for oss, sier han.

– Vi er allerede der at vi ikke kan si ja til alle som etterspør våre tjenester, men vi prøver å hjelpe alle som spør.

 

to menn i gule arbeidsjakker og hjelm, utenfor et bygg med stor logo på veggen. Den ene mannen gestikulerer med venstre hånd når han prater.
Herøya Industripark AS jobber med å finne en god løsning for Caverion som trenger mer plass. Fra venstre Kristian Solberg og Stian Svendby.

Moro med leietakere som vokser

Kristian Solberg var prosjektleder for Bygg 256 da det ble bygget, og overlevert Caverion i 2018. 

– Det er veldig moro å se at Caverion trenger mer plass i industriparken. Vi har en strategiplan for området, og jobber nå med å se på hvordan en løsning med utvidelse av eksisterende bygg kan passe inn i planen, sier Solberg.

 

Les også