Meld deg på vårt nyhetsbrev

Farte tilbyr leie av elsykler til og fra Herøya Industripark

Farte etablerer parkeringssone for elektriske bysykler på parkeringsplassen ved industriparken. Last ned egen app for Farte bysykkel og tråkk i vei.
mann poserer ved siden av to gule sykler på en parkeringsplass Farte bysykler: Kjetil Onstad fra ShareBike AS i full gang med å plassere ut elsykler denne uka. Totalt skal ShareBike AS sette ut og drifte 250 sykler i Porsgrunn og Skien for Farte, eid av Fylkeskommunen.

Fylkeskommunens kollektivtilbud er nå utvidet til også å gjelde elektriske bysykler. Den nye ordningen har oppstart denne uka. De gule syklene plasseres ut til ulike sykkelparkeringssoner i Porsgrunn og Skien, og totalt vil det være rundt 250 elsykler når alle er på plass.

Egen elsykkelsone ved industriparken på Herøya

Det er reservert et område på parkeringsplassen ved hovedinngangen til industriparken, merket med et gult skilt. Her vil du eventuelt finne ledig gul sykkel.

 

gult informasjonsskilt på parkeringsplass
Enkel prosedyre for å benytte elsykkel. Last ned app, lås opp sykkel, sykle, og til slutt parker sykkel og avslutt leie.

Farte bysykkel – egen app for å leie

For å bruke elsyklene må du laste ned app’en Farte bysykkel.

– Her vil du kunne se om det er ledig sykkel på ønsket lokasjon på kartet. Start leie og avslutt leie kan kun skje på dedikerte sykkelparkeringssoner, sier Kjetil Onstad fra ShareBike AS, som drifter elsyklene for Farte.

– Oppstart leie av sykkel koster 10 kroner og inkluderer bruk av sykkelen i 15 minutter, deretter øker leie med 1 krone pr minutt.

gul elsykkel utstilt på bryggekant
Foto: Farte

Helårstilbud

Elsyklene vil få piggdekk i vintersesongen og ordningen skal være et helårstilbud.

Positivt med økt kollektivtilbud

Beate Vegheim, leder for eiendom og infrastruktur i Herøya Industripark AS, er positiv til at ordningen også er tilgjengelig fra industriparken.

 

portrett kvinne, utendørs, industripark, gul jakke, hvit hjelm
Foto: Tom Riis

 

– Det at vi får et tillegg til busstransport for folk som skal til Herøya Industripark, som for eksempel på møter og andre typer besøk, eller at de skal andre veien, er positivt og vi ønsker tilbudet velkommen.

Mer informasjon hos Farte

For mer informasjon om bysyklene, priser og kart over sykkelparkeringssone, gå til Farte sine nettsider: farte.no/bysykkel

 

Les også