Meld deg på vårt nyhetsbrev

Bedrifter på Herøya får over en milliard kroner fra EU

Totalt fem norske bedrifter er med i et stort tilskudd fra EUs Innovasjonsfond, to av bedriftene holder til på Herøya og mottar til sammen ca 1,4 milliarder kroner.
industribygg med logo i store bokstaver øverst på veggen, blå himmel Vianode i Herøya Industripark.

EUs Innovasjonsfond går inn med ca 5,7 milliarder kroner til fem ulike prosjekter i Norge. To av bedriftene som mottar midler, Vianode og Nordic Electrofuel, holder til på Herøya.

Vianode mottar 1 milliard NOK

EUs innovasjonsfond har besluttet å gi Vianode, som er eid av Elkem, Hydro og Altor, et tilskudd på 90 millioner euro, tilsvarende omtrent én milliard norske kroner.

Vianode på Herøya produserer bærekraftige batterimaterialer.

Les pressemelding fra Vianode

Pilotmidler til Nordic Electrofuel

Nordic Electrofule mottar 448 millioner kroner til bygging av pilotfabrikk på Herøya. Bedriften planlegger produksjon av klimanøytralt drivstoff, e-fuel, syntetisk drivstoff laget av CO/CO2, vann og strøm.

Les pressemelding fra Enova her

Les om Nordic Electrofuel og prosjektet på Herøya her

Innovasjonskraft i internasjonal klasse

Sverre Gotaas, adm.direktør Herøya Industripark AS, mener at dette både viser innovasjonskraften i norsk industri, og at infrastrukturen og kompetansen på Herøya og i regionen i høyeste grad er av internasjonal klasse.

– Vi er spesielt fornøyd med at begge disse selskapene har valgt Herøya som lokasjon for sine oppskaleringsprosjekter. Vianode er alt i gang, mens Nordic Electrofuel er i startgropa for å sette i gang med bygging.

 

to menn i dress, den ene har mottatt og holder blomsterbukett, den andre holder tale og gestikulerer med hendene.
Fra venstre Sverre Gotaas, adm.dir. Herøya Industripark AS, og Stian Madshus, Vianode. Bildet er tatt i september 2022, da Vianode annonserte 2 milliarder NOK investering i batteriproduksjon på Herøya, en start i en større plan. Foto: Herøya Industripark AS.

 

Les også