Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ansetter i forkant og dobler industriprosjekter på Herøya

IT- selskapet Bouvet Vestfold Grenland utvider industriteam og fagmiljø og har doblet industriprosjekter fra Herøya kontoret på kort tid.
Lekne rådgivere og ledelse i Bouvet Vestfold Grenland på Herøya kontoret, fra venstre forretningsutvikler Petter Olsen, Tøve Sørensen, leder råd og prosjekt, Jostein Knudsen, leder utvikling og Espen Aasen, leder Vestfold Grenland.

For to år siden giret IT-selskapet Bouvet kraftig opp industrisatsing i Grenland og etablerte et kruttsterkt fagmiljø i Herøya Industripark. Ambisjonen var å bruke krefter på å bidra til bygge framtidens miljøvennlige datadrevne fabrikker, logistikk- og energisystemer.

– Vi hadde vel to store industriprosjekter da vi flyttet til Herøya - nå har vi dobbelt, sier Petter Olsen, selv nytilsatt forretningsutvikler i Bouvet Vestfold Grenland. Flere og flere av industriaktørene blir oppmerksomme på kompetansen vår, så vi blir kontaktet og opplever at vi er etterspurt. 

mann i brun genser står i kontormiljø
Petter Olsen, forretningsutvikler i Bouvet Vestfold Grenland.

Bouvet Grenland kan skilte med kunder som Skagerak Energi, Yara, Kongsberg Gruppen, Jotun, Telenor og DSB, Valgdirektoratet og Mobitech. (Kilde Bouvet.no)

Finner folka først, så kommer oppdragene

– Vi vokser jevnt og trutt, og det fortsetter vi med når vi finner folka vi vil ansette, sier Tove Sørensen. 

kvinne med briller og lys genser i et kontormiljø
Tove Sørensen, leder råd og prosjekt i Bouvet Vestfold Grenland

Sørensen leder råd og prosjekt i Bouvet Vestfold Grenland, og var med på flytting til Herøya sammen med 21 andre kollegaer for to år siden.  

– Nå er vi snart 30, forteller hun. – Vi finner folka først, så kommer oppdragene. Vi ansetter ikke til et spesielt behov, men vi ansetter til vårt miljø. Vi har en Bouvet-kultur som er ganske artig å være en del av. Vi setter de ansatte først, sier Tove.

Glød for faget

Glød for faget og noen talenter passer inn hos Bouvet.

Ida Marie Norins glød for å gi utviklermakt til vanlige IT-brukere skaffet henne jobb i Bouvet. Etter å ha hørt om lavkode i Microsofts Power Platform og at alle kan lage apper, ble hun heltent og gjorde karriereendring fra statsvitenskap og antropologstudier. 

ung kvinne med langt lyst hår i kontorarealer
Ida Norin, Bouvets fagekspert på Power Platform.

På rekordtid er Ida Bouvets fagekspert på Power Platform, har hatt ansvar for å utvikle CRM systemet til industriklynga Powered by Telemark, og fortalt om muligheter i første frokostmøte på Herøya.

 – Jeg brenner for å gi IT-verktøy til vanlige brukere, operatører, avdelingsledere, egentlig alle som kjenner problemstillingene i jobbhverdagen, så de selv kan utvikle løsningen de trenger i jobben. Power-ordet gir uttrykk for å gi makt til brukeren. I dag er det jo IT-utviklerne som har mye makt, men også veldig mye å gjøre, så det tar tid og er kostbart, forklarer hun. 

– Selskaper som er nysgjerrige på å teste lavkode, lyst til å høre mer, ta kontakt, oppfordrer Bouvets lavkode-ekspert.

Datafangst og analyse 

Jostein Knudsen, leder for utvikling, forteller at industrien er veldig interessert i selve datafangsten og analyse. 

mann i rutete skjorte, kontorlandskap
Jostein Knudsen, leder for utvikling.

– Vi ser jo at industrikunder har veldig mye data fra produksjon og flere steder. Å samle og utnytte data til for eksempel analyse, prediktivt vedlikehold eller mer effektiv produksjon og lagerstyring, øker nytteverdi og sparer kostnader.

De sitter på en gullgruve av data, og vi bidrar til å hjelpe dem med å hente gullet ut og omsette det for å skape verdi. Det er jo til tider en komplisert reise. Vi hjelper til med å få utløst verdiene, sier han.

Øker engasjementet 

Bouvet-ledelsen er overrasket over hvor mange, på kort tid, som engasjerer seg i industrien. fire personer rundt et fotballspill i kontorfellesskap

– Vi er kommet sterkt inn på industriaktører i Grenland, så engasjementet vårt bare øker.  Vi har et eget industriteam på Herøya og bygger opp spesialkompetanse på digitalisering som trengs mest i industrien, forteller de.

Bouvet kontoret på Herøya er del av Bouvet Vestfold Grenland, og konsernets 12 kontorer og 2000 fageksperter i Norge.

Mye på gang

Bouvet har veldig mye på gang hos kunder. 

mann med skjegg står foran roll-up
Espen Aasen, leder Bouvet Vestfold Grenland

– Når vi komme inn og får vist fram vår kompetanse, og de se muligheter, da blir det fort veldig mye mer de spør oss om, forteller Espen Aasen, leder Vestfold Grenland. – Det viser at vi hadde rett i vår antagelse at industrien har behov for digitalisering i jobben med å realisere det grønne skiftet.

 

Les også