– Industrien er nærmarkedet vårt

– Det aller viktigste er at vi er etablert der industrien er – det er nærmarkedet vårt. Derfor er det spesielt viktig for oss å ha laboratorier i Forskningsparken. Her er det mange viktige kunder som har behov for anvendt analytisk kjemi, sier Arne Aasheim, Molab as.

Molab er en av Norges største industrielle laboratoriebedrifter med over 70 ansatte lokalisert fire steder i landet, Mo i Rana, Glomfjord, Oslo og Porsgrunn.  Seks personer i Porsgrunns-avdelingen spesialiserer seg på leveranser innen anvendt analytisk kjemi.

– Vi frambringer kjemisk informasjon som brukes i industrien og som gir verdi til kundene våre, forteller avdelingsleder Arne Aasheim. På kundelisten står store industribedrifter som bl.a. Yara, Statoil, RHI, Ineos og Addcon.

Laboratoriedelen i Molabs lokaler i toppetasjen på Forskningsparken F2, er hjertet i bedriften. Der analyseres et stort antall prøver, og det arbeides med forskjellige problemstillinger ved å benytte ”state of the art” analyseteknikker og metoder.

Molabs ingeniører leverer analyseresultater til industribedrifter i hele Norge. Bedriften utvikler metodikk best mulig tilpasset problemstilingen, bl.a. for å undersøke innhold og egenskaper i råstoffer, produkter, FoU-støtte i forbindelse med piloter, utslipp/deponi og identifikasjon av ukjente substanser.

Bedriften jobber tett sammen med kundene og har ambisjon om å levere mer enn bare standard oppdragslaboratorie-tjenester.

– Vi er del av et miljø og treffer kundene våre daglig rundt lunsjbordet, sier Guri Basma, ingeniør og analytiker. – Det gir god og direkte kontakt.

I tillegg til kantine har Forskningsparken resepsjon, struktur på HMS-systemene, viktige lagerfunksjoner, varemottak og forsendelse.

– Her har vi tilgang på alt vi trenger for å drive godt, smiler en fornøyd Aasheim.